Switch to English
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Welkom op Runway28.nl

Welkom op Runway 28. Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de moderne operationele militaire luchtvaart. De reden waarom ik voor de naam Runway 28 heb gekozen is simpel. De Runway 28 is de startbaan op vliegbasis Gilze-Rijen. Op dit veld is voor mij lang geleden de hobby rondom de luchtvaart begonnen. Tot op de dag vandaag beschouw ik Gilze-Rijen nog steeds als mijn thuisbasis, er staan dan ook veel foto’s van de helikopters van het Defensie helikopter Commando op deze site gepubliceerd. Deze site is mijn persoonlijke portefolio op het gebied van de luchtvaart fotografie. Runway 28 werd gelanceerd in 2007. Op dat moment zag de website er nog niet uit zoals hij eruit hoort te zien. De ontwikkeling van deze website tot het eind- product dat nu hier getoond wordt heeft zeker 2 jaar geduurd, het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik een webpagina heb gebouwd. Ondertussen is de website gegroeid tot een complete verzameling van foto’s en reisverhalen.

In de tripverslagen sectie zijn alle tripverslagen van reizen in binnen en buiten- land terug te vinden. De tripverslagen zijn op chronologische volgorde per jaartal weergegeven. Alle verslagen zijn geschreven zoals ze zijn ervaren door mij en bevatten daarnaast ook veel informatieve aspecten over eenheden, locaties en vliegtuigentypen. Hiernaast bevat elk verslag een uitgebreide foto rapportage wat het verslag compleet maakt. In de fotogalerij laat ik vooral mijn opnamen zien die ik heb gemaakt op mijn thuisbasis Gilze-Rijen en de Oirschotse Heide. Naast de foto’s uit mijn directe omgeving, publiceer ik hier ook mijn fotorapportages die ik in heel Europa heb gemaakt die net niet de tripverslagen hebben gehaald. Deze series zijn niet uitgebreid genoeg voor dat hoofdstuk, maar zeker wel de moeite waard om hier te tonen in de fotogalerij. Naast alle verslagen bevat deze site ook een overzicht van al mijn publicaties. Dit kunnen zowel publicaties in de bladen zijn als publicaties op internet. In de bladen zijn het meestal artikelen die ik geschreven heb inclusief de bijbeho- rende foto’s, online zullen het vooral foto’s zijn. Nagenoeg alle artikelen die ik geschreven heb zijn op deze website ook terug tevinden in de tripverslagen sectie. Tot slot wens ik iedereen veel kijk en leesplezier toe op mijn website.

Met vriendelijke groet, Alex van Noye


Check De Laatste Rapportages Op Runway28.nl

Ga Naar Rapportage

Arctische Training met de Luchtmobiel

Trainen met het Regiment van Heutsz; GLV-V, 12 december 2017

Nadat er op 11 december veel sneeuw was gevallen in Nederland, was dit een ideale weerssituatie voor de militairen van de Lucht- mobiele Brigade om onder deze omstandigheden te trainen. In samenwerking met de helikoptereenheden van het DHC van Gilze-Rijen werd er een oefening gehouden op de Oirschotse Heide. De eenheid die na de hevige sneeuwval op de Oirschotse Heide zou trainen, was het 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel (12 infbat). Deze eenheid is bij de Landmacht bekend als het Regiment van Heutsz.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Militaire Movements op Eindhoven

Foto's Gemaakt op Vliegbasis Eindhoven in 2017

Vroeg in het jaar waren er twee F-16’s van Volkel die door het slechte weer moesten uitwijken naar Eindhoven. In oktober kwamen er nog een Zweedse Hercules en een Oekraïense An-12 langs op een dag. Aan het einde van november, stonden er op het platform een TBM700 en een Casa CN-235 die tijdens het invallen van de avond in het donker vertrokken. Ook dit leverde vanaf de parkeergarage een aantal hele leuke opnamen op. Tot slot werd het jaar op Eindhoven afgesloten met een aantal winterse opnamen van een KC-135.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Nachtoperaties met de F-16

Training in de Duisternis; Volkel, 30 november 2017

Vliegen in het donker is een al sinds jaar en dag een uitdaging voor de jachtvlieger. Ook in Nederland is dat geen uitzondering. Om deze skills te trainen, wordt er een aantal weken per jaar intensief getraind in het vliegen onder deze omstandigheden. De Nederlandse F-16’s zijn goed uitgerust om in het donker te vliegen. Vanaf januari 2018 zullen vier F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht weer deelnemen aan operatie Inherent Resolve wat de internationale strijd is tegen Islamitische Staat (IS) waarbij veel in het absolute donker gevlogen.

Ga Naar Rapportage
Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2017 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden