Switch to English
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Welkom op Runway28.nl

Welkom op Runway 28. Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de moderne operationele militaire luchtvaart. De reden waarom ik voor de naam Runway 28 heb gekozen is simpel. De Runway 28 is de startbaan op vliegbasis Gilze-Rijen. Op dit veld is voor mij lang geleden de hobby rondom de luchtvaart begonnen. Tot op de dag vandaag beschouw ik Gilze-Rijen nog steeds als mijn thuisbasis, er staan dan ook veel foto’s van de helikopters van het Defensie helikopter Commando op deze site gepubliceerd. Deze site is mijn persoonlijke portefolio op het gebied van de luchtvaart fotografie. Runway 28 werd gelanceerd in 2007. Op dat moment zag de website er nog niet uit zoals hij eruit hoort te zien. De ontwikkeling van deze website tot het eind- product dat nu hier getoond wordt heeft zeker 2 jaar geduurd, het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik een webpagina heb gebouwd. Ondertussen is de website gegroeid tot een complete verzameling van foto’s en reisverhalen.

In de tripverslagen sectie zijn alle tripverslagen van reizen in binnen en buiten- land terug te vinden. De tripverslagen zijn op chronologische volgorde per jaartal weergegeven. Alle verslagen zijn geschreven zoals ze zijn ervaren door mij en bevatten daarnaast ook veel informatieve aspecten over eenheden, locaties en vliegtuigentypen. Hiernaast bevat elk verslag een uitgebreide foto rapportage wat het verslag compleet maakt. In de fotogalerij laat ik vooral mijn opnamen zien die ik heb gemaakt op mijn thuisbasis Gilze-Rijen en de Oirschotse Heide. Naast de foto’s uit mijn directe omgeving, publiceer ik hier ook mijn fotorapportages die ik in heel Europa heb gemaakt die net niet de tripverslagen hebben gehaald. Deze series zijn niet uitgebreid genoeg voor dat hoofdstuk, maar zeker wel de moeite waard om hier te tonen in de fotogalerij. Naast alle verslagen bevat deze site ook een overzicht van al mijn publicaties. Dit kunnen zowel publicaties in de bladen zijn als publicaties op internet. In de bladen zijn het meestal artikelen die ik geschreven heb inclusief de bijbeho- rende foto’s, online zullen het vooral foto’s zijn. Nagenoeg alle artikelen die ik geschreven heb zijn op deze website ook terug tevinden in de tripverslagen sectie. Tot slot wens ik iedereen veel kijk en leesplezier toe op mijn website.

Met vriendelijke groet, Alex van Noye


Check De Laatste Rapportages Op Runway28.nl

Ga Naar Rapportage

Militaire Movements op Eindhoven

Foto's Gemaakt op Vliegbasis Eindhoven in 2016

Het jaar op Eindhoven begon met een serie nachtopnamen toen een KDC-10 in de donkere uren terug keerde. De eerste leuke bezoekers van het jaar, waren in februari een Oostenrijkse en een Italiaanse Hercules die langs kwamen om een lading op te pikken. De grootste highlight van het jaar was het bezoek van een Jordaanse Il-76. Na de droppings rondom de Market Garden Memorial, kwam er zo maar een Canadese CC150 langs. Het jaar op Eindhoven werd afgesloten met een Spaanse Hercules en enkele lokale vliegtuigen in het donker.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Special Forces Oefening Black Blade

Black Blade 2016, deel 2; Florennes, 30 november 2016

In de weken van 14 november t/m 30 november 2016, vond de oefening Black Blade plaats op de Belgische vliegbasis Florennes. Black Blade is een van de oefeningen in Europa die plaatsvind als onderdeel van het Helicopter Exercise Programme (HEP). Black Blade 2016 is tactische training zal in totaal drie weken duren. Tijdens de oefening Black Blade, zou er vooral getraind worden met operaties waarbij verschillende special forces worden ingezet. De training beat dan ook snelle tactische missies voor gerichte interventies en inzet.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Het Helicopter Exercise Programme

Black Blade 2016, deel 1; Florennes, 30 november 2016

De oefening Black Blade die dit jaar werd gehouden op de Belgische vliegbasis Florennes is een operatie van de Special Forces. De oefening wordt gefaciliteerd door het Europees Defensieagentschap. Deze organisatie heeft sinds 2004 het Helicopter Exercise Programme opgericht voor training van de helikopterbemanningen. Het Europees Defensieagentschap EDA (European Defense Agency) werd opgericht in 2004. Het agentschap werd opgericht door de Europese lidstaten die vonden dat er een gezamenlijk defensiebeleid moest komen.

Ga Naar Rapportage
Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2017 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden