Switch to English
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Welkom op Runway28.nl

Welkom op Runway 28. Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de moderne operationele militaire luchtvaart. De reden waarom ik voor de naam Runway 28 heb gekozen is simpel. De Runway 28 is de startbaan op vliegbasis Gilze-Rijen. Op dit veld is voor mij lang geleden de hobby rondom de luchtvaart begonnen. Tot op de dag vandaag beschouw ik Gilze-Rijen nog steeds als mijn thuisbasis, er staan dan ook veel foto’s van de helikopters van het Defensie helikopter Commando op deze site gepubliceerd. Deze site is mijn persoonlijke portefolio op het gebied van de luchtvaart fotografie. Runway 28 werd gelanceerd in 2007. Op dat moment zag de website er nog niet uit zoals hij eruit hoort te zien. De ontwikkeling van deze website tot het eind- product dat nu hier getoond wordt heeft zeker 2 jaar geduurd, het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik een webpagina heb gebouwd. Ondertussen is de website gegroeid tot een complete verzameling van foto’s en reisverhalen.

In de tripverslagen sectie zijn alle tripverslagen van reizen in binnen en buiten- land terug te vinden. De tripverslagen zijn op chronologische volgorde per jaartal weergegeven. Alle verslagen zijn geschreven zoals ze zijn ervaren door mij en bevatten daarnaast ook veel informatieve aspecten over eenheden, locaties en vliegtuigentypen. Hiernaast bevat elk verslag een uitgebreide foto rapportage wat het verslag compleet maakt. In de fotogalerij laat ik vooral mijn opnamen zien die ik heb gemaakt op mijn thuisbasis Gilze-Rijen en de Oirschotse Heide. Naast de foto’s uit mijn directe omgeving, publiceer ik hier ook mijn fotorapportages die ik in heel Europa heb gemaakt die net niet de tripverslagen hebben gehaald. Deze series zijn niet uitgebreid genoeg voor dat hoofdstuk, maar zeker wel de moeite waard om hier te tonen in de fotogalerij. Naast alle verslagen bevat deze site ook een overzicht van al mijn publicaties. Dit kunnen zowel publicaties in de bladen zijn als publicaties op internet. In de bladen zijn het meestal artikelen die ik geschreven heb inclusief de bijbeho- rende foto’s, online zullen het vooral foto’s zijn. Nagenoeg alle artikelen die ik geschreven heb zijn op deze website ook terug tevinden in de tripverslagen sectie. Tot slot wens ik iedereen veel kijk en leesplezier toe op mijn website.

Met vriendelijke groet, Alex van Noye


Check De Laatste Rapportages Op Runway28.nl

Ga Naar Rapportage

Militaire Movements op Eindhoven

Foto's Gemaakt op Vliegbasis Eindhoven in 2018

Het jaar 2018, was niet echt een jaar waarin er bijzonder veel werd gefotografeerd op vliegbasis Eindhoven. Toch werden er wel enkele leuke bezoekers vastgelegd op deze vliegbasis. In februari kwam er een Griekse Hercules langs die aan de baankop bij Wintelre werd vastgelegd. Kort na deze Hercules kwam er een Spaanse Citation langs. Ook de Hongaarse An-26 was een erg leuke bezoeker. Aan het einde van het jaar kwam er sinds een hele lange tijd weer eens een An-124 aan dek. Deze Antonov arriveerde in het donker op Mil East.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

De Duitse en Nederlandse Samenwerking

Falcon Autumn 2018, deel 2; Deelen, 5 oktober 2018

Enkele jaren geleden hebben de Nederlandse en Duitse ministers van defensie een overeenkomst getekend waarin staat dat de grond componenten van de Duitse en Nederlandse luchtlandingstroepen worden samengevoegd. Tijdens Falcon Autumn komen alle lucht landing componenten samen in een grote oefening. Het feit dat de 11e Luchtmobiele Brigade een onderdeel is geworden van de Duitse “Division Schnelle Krafte”. Het is in Europa uniek dat een eenheid zoals de 11 LMB onder het bevel is gesteld van een ander land.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

De Air Assault is een Krachtig Wapen

Falcon Autumn 2018, deel 1; Terwolde, 3 oktober 2018

Van 26 september t/m 13 oktober, vond de oefening Falcon Autumn 2018 plaats. Aan deze oefening doen luchtmobiele eenheden mee uit Duitsland en Nederland. De deelnemende helikopters vlogen dagelijks vanaf Vliegbasis Deelen. De oefening werd gehouden op de Veluwe, in het oosten van het land en het noorden van het land. Nederland is een land dat zich al ruim 25 jaar bezig houdt met luchtmobiele operaties. Tijdens Falcon Autumn, worden alle aspecten die een grote luchtmobiele landing tot een succes maken uitgebreid getraind.

Ga Naar Rapportage
Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2019 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden