Switch to English
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Welkom op Runway28.nl

Welkom op Runway 28. Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de moderne operationele militaire luchtvaart. De reden waarom ik voor de naam Runway 28 heb gekozen is simpel. De Runway 28 is de startbaan op vliegbasis Gilze-Rijen. Op dit veld is voor mij lang geleden de hobby rondom de luchtvaart begonnen. Tot op de dag vandaag beschouw ik Gilze-Rijen nog steeds als mijn thuisbasis, er staan dan ook veel foto’s van de helikopters van het Defensie helikopter Commando op deze site gepubliceerd. Deze site is mijn persoonlijke portefolio op het gebied van de luchtvaart fotografie. Runway 28 werd gelanceerd in 2007. Op dat moment zag de website er nog niet uit zoals hij eruit hoort te zien. De ontwikkeling van deze website tot het eind- product dat nu hier getoond wordt heeft zeker 2 jaar geduurd, het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik een webpagina heb gebouwd. Ondertussen is de website gegroeid tot een complete verzameling van foto’s en reisverhalen.

In de tripverslagen sectie zijn alle tripverslagen van reizen in binnen en buiten- land terug te vinden. De tripverslagen zijn op chronologische volgorde per jaartal weergegeven. Alle verslagen zijn geschreven zoals ze zijn ervaren door mij en bevatten daarnaast ook veel informatieve aspecten over eenheden, locaties en vliegtuigentypen. Hiernaast bevat elk verslag een uitgebreide foto rapportage wat het verslag compleet maakt. In de fotogalerij laat ik vooral mijn opnamen zien die ik heb gemaakt op mijn thuisbasis Gilze-Rijen en de Oirschotse Heide. Naast de foto’s uit mijn directe omgeving, publiceer ik hier ook mijn fotorapportages die ik in heel Europa heb gemaakt die net niet de tripverslagen hebben gehaald. Deze series zijn niet uitgebreid genoeg voor dat hoofdstuk, maar zeker wel de moeite waard om hier te tonen in de fotogalerij. Naast alle verslagen bevat deze site ook een overzicht van al mijn publicaties. Dit kunnen zowel publicaties in de bladen zijn als publicaties op internet. In de bladen zijn het meestal artikelen die ik geschreven heb inclusief de bijbeho- rende foto’s, online zullen het vooral foto’s zijn. Nagenoeg alle artikelen die ik geschreven heb zijn op deze website ook terug tevinden in de tripverslagen sectie. Tot slot wens ik iedereen veel kijk en leesplezier toe op mijn website.

Met vriendelijke groet, Alex van Noye


Check De Laatste Rapportages Op Runway28.nl

Ga Naar Rapportage

CAP Operaties Tijdens de WEF

Zwitsers op QRA, deel 3; Meiringen, 25 & 26 januari 2018

Tijdens de WEF zijn er op Meiringen non stop minimaal twee gevechtsvliegtuigen in de lucht voor een CAP missie. Deze vliegtuigen bestaan doorgaans uit twee F/A-18C Hornets en zijn allen bewapend met live wapens in de vorm van raketten. In het donker vliegen de Hornets dergelijke CAP missies tot 22.00 uur. Onder de romp van de Hornets hangt een brandstoftank met daarop de tekst STBY 121.5. Deze tekst is de frequentie waarop de luchtverkeersleiding en de nooddienst bereikbaar is voor de vliegtuigen die onderschept worden.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Beveiliging Tijdens de WEF

Zwitsers op QRA, deel 2; Meiringen, 25 & 26 januari 2018

Tijdens de WEF is het in Zwitserland gebruikelijk dat een vliegveld de verhoogde vlieg activiteiten voor zijn rekening neemt. Welk vliegveld dit is, rouleert per jaar. Dit jaar is het Meiringen in Luzerne dat de CAP missies organiseert. Er staan 24 uur per dag gevechtsvliegtuigen klaar om op een alarm te reageren. Het World Economic Forum is een jaarlijkse bijeenkomst van de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld. De deelnemers aan het forum zijn internationale politici zoals presidenten, ministers-presidenten, intellectuelen en journalisten.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

De Zwitserse Luchtbeveiliging

Zwitsers op QRA, deel 1; Meiringen, 25 & 26 januari 2018

In vredestijd staat de Zwitserse luchtmacht op dit moment niet de 24 uur per dag stand-by door een beperkt budget. Vanaf 2020 zal dit echter wel het geval zijn, want vanaf dat moment staan er 24 uur per dag twee F/A-18 Hornets stand-by. Het uitgebreide surveillance netwerk is echter wel 24 uur per dag operationeel. De Zwitserse luchtruimcontrole en luchtafweer worden uitgevoerd door de THALES Raytheon FLORAKO. Dit systeem wordt bediend vanaf 4 vaste locaties op de Pilatus, Scopi, Weisshorn en Weissfluh bergen.

Ga Naar Rapportage
Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2018 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden