Switch to English
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Welkom op Runway28.nl

Welkom op Runway 28. Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de moderne operationele militaire luchtvaart. De reden waarom ik voor de naam Runway 28 heb gekozen is simpel. De Runway 28 is de startbaan op vliegbasis Gilze-Rijen. Op dit veld is voor mij lang geleden de hobby rondom de luchtvaart begonnen. Tot op de dag vandaag beschouw ik Gilze-Rijen nog steeds als mijn thuisbasis, er staan dan ook veel foto’s van de helikopters van het Defensie helikopter Commando op deze site gepubliceerd. Deze site is mijn persoonlijke portefolio op het gebied van de luchtvaart fotografie. Runway 28 werd gelanceerd in 2007. Op dat moment zag de website er nog niet uit zoals hij eruit hoort te zien. De ontwikkeling van deze website tot het eind- product dat nu hier getoond wordt heeft zeker 2 jaar geduurd, het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik een webpagina heb gebouwd. Ondertussen is de website gegroeid tot een complete verzameling van foto’s en reisverhalen.

In de tripverslagen sectie zijn alle tripverslagen van reizen in binnen en buiten- land terug te vinden. De tripverslagen zijn op chronologische volgorde per jaartal weergegeven. Alle verslagen zijn geschreven zoals ze zijn ervaren door mij en bevatten daarnaast ook veel informatieve aspecten over eenheden, locaties en vliegtuigentypen. Hiernaast bevat elk verslag een uitgebreide foto rapportage wat het verslag compleet maakt. In de fotogalerij laat ik vooral mijn opnamen zien die ik heb gemaakt op mijn thuisbasis Gilze-Rijen en de Oirschotse Heide. Naast de foto’s uit mijn directe omgeving, publiceer ik hier ook mijn fotorapportages die ik in heel Europa heb gemaakt die net niet de tripverslagen hebben gehaald. Deze series zijn niet uitgebreid genoeg voor dat hoofdstuk, maar zeker wel de moeite waard om hier te tonen in de fotogalerij. Naast alle verslagen bevat deze site ook een overzicht van al mijn publicaties. Dit kunnen zowel publicaties in de bladen zijn als publicaties op internet. In de bladen zijn het meestal artikelen die ik geschreven heb inclusief de bijbeho- rende foto’s, online zullen het vooral foto’s zijn. Nagenoeg alle artikelen die ik geschreven heb zijn op deze website ook terug tevinden in de tripverslagen sectie. Tot slot wens ik iedereen veel kijk en leesplezier toe op mijn website.

Met vriendelijke groet, Alex van Noye


Check De Laatste Rapportages Op Runway28.nl

Ga Naar Rapportage

De 10th Combat Aviation Brigade, deel 3

Host Nation Support; Eindhoven, 25 t/m 27 oktober 2017

Na een uitzending van ruim negen maanden, werd aan het einde van oktober de 10th Combat Aviation Brigade teruggetrokken naar de Verenigde Staten. Deze operatie werd onder de naam Host Nation Support uitgevoerd. Het Amerikaanse leger heeft tot 20 november de tijd om de 10th CAB uit Europa terug te trekken. De eenheid zal per schip Europa verlaten en terug keren naar de verenigde Staten. Tijdens deze grote logistieke operatie, speelden vliegbasis Eindhoven en de haven van Rotterdam in Nederland een belangrijke rol.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

De 10th Combat Aviation Brigade, deel 2

Operation Atlantic Resolve; Eindhoven, 25 t/m 27 oktober 2017

Sinds de Russische interventie in delen van Oost-Oekraïne, zijn de Europese strijdkrachten in opperste paraatheid in het oosten van Europa. Om de Europese troepen te ondersteunen bieden de verenigde Staten de helpende hand aan Europa tijdens de Operatie “Atlantic Resolve” om hun NATO solidariteit aan Europa te bewijzen. Het 10th Combat Aviation Brigade dat onderdeel is van de 10th Mountain Division was tijdens de uitzending in 2017 naar Europa bijna in zijn geheel aanwezig op het Europese vasteland in het oosten.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

De 10th Combat Aviation Brigade, deel 1

De 10th Mountain Division; Eindhoven, 25 t/m 27 oktober 2017

De 10th Mountain Division is een lichte infanteriedivisie en is in Fort Drum in de staat New-York gevestigd. Oorspronkelijk was de divisie de enige gespecialiseerde eenheid voor het vechten in bergen onder arctische omstandigheden. Om deze traditie te eren, dragen de militairen de tekst "Mountain" op de schouders. De militairen vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bergen in Italië en bereikten Nauders in Oostenrijk voorbij de Resia-pas. De eenheid wist te handhaven totdat de Duitsers zich overgaven aan de Amerikanen.

Ga Naar Rapportage
Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2017 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden