Switch to English
Runway 28 Runway 28 Runway 28 Runway 28

Welkom op Runway28.nl

Welkom op Runway 28. Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de moderne operationele militaire luchtvaart. De reden waarom ik voor de naam Runway 28 heb gekozen is simpel. De Runway 28 is de startbaan op vliegbasis Gilze-Rijen. Op dit veld is voor mij lang geleden de hobby rondom de luchtvaart begonnen. Tot op de dag vandaag beschouw ik Gilze-Rijen nog steeds als mijn thuisbasis, er staan dan ook veel foto’s van de helikopters van het Defensie helikopter Commando op deze site gepubliceerd. Deze site is mijn persoonlijke portefolio op het gebied van de luchtvaart fotografie. Runway 28 werd gelanceerd in 2007. Op dat moment zag de website er nog niet uit zoals hij eruit hoort te zien. De ontwikkeling van deze website tot het eind- product dat nu hier getoond wordt heeft zeker 2 jaar geduurd, het was voor mij namelijk de eerste keer dat ik een webpagina heb gebouwd. Ondertussen is de website gegroeid tot een complete verzameling van foto’s en reisverhalen.

In de tripverslagen sectie zijn alle tripverslagen van reizen in binnen en buiten- land terug te vinden. De tripverslagen zijn op chronologische volgorde per jaartal weergegeven. Alle verslagen zijn geschreven zoals ze zijn ervaren door mij en bevatten daarnaast ook veel informatieve aspecten over eenheden, locaties en vliegtuigentypen. Hiernaast bevat elk verslag een uitgebreide foto rapportage wat het verslag compleet maakt. In de fotogalerij laat ik vooral mijn opnamen zien die ik heb gemaakt op mijn thuisbasis Gilze-Rijen en de Oirschotse Heide. Naast de foto’s uit mijn directe omgeving, publiceer ik hier ook mijn fotorapportages die ik in heel Europa heb gemaakt die net niet de tripverslagen hebben gehaald. Deze series zijn niet uitgebreid genoeg voor dat hoofdstuk, maar zeker wel de moeite waard om hier te tonen in de fotogalerij. Naast alle verslagen bevat deze site ook een overzicht van al mijn publicaties. Dit kunnen zowel publicaties in de bladen zijn als publicaties op internet. In de bladen zijn het meestal artikelen die ik geschreven heb inclusief de bijbeho- rende foto’s, online zullen het vooral foto’s zijn. Nagenoeg alle artikelen die ik geschreven heb zijn op deze website ook terug tevinden in de tripverslagen sectie. Tot slot wens ik iedereen veel kijk en leesplezier toe op mijn website.

Met vriendelijke groet, Alex van Noye


Check De Laatste Rapportages Op Runway28.nl

Ga Naar Rapportage

De Poolse 56 Baza Lotnicza

1 Luchtbrigade van de Landmacht; Inowroclaw, 19 mei 2018

De grootste helikopter basis van de Poolse Landmacht die deel uitmaakt van het 1.BLWL is 56 Baza Lotnicza (56.BLot) Inowroclaw. Deze vliegbasis van de Poolse landmacht ligt ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van de stad Inowroclaw in het midden van Polen. De basis is uitgerust met helikopters voor offensieve taken. De Poolse vliegende tak van de Landmacht wordt aangeduid als de Lotnictwo Wojsk Ladowych (Army Aviation). De Poolse Landmacht heeft twee brigades waarbij er met diverse helikopter typen wordt gevlogen.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

313 Squadron Wint de Zilveren Tijger

De NATO Tiger Meet 2018, deel 3; Poznań-Krzesiny, 18 mei 2018

Naast het intensief trainen, gaat het bij de NATO Tiger Meet ook om het sociale karakter van de meeting. Het is de bedoeling dat tijdens de Tiger Meet het publiek en de deelnemende eenheden dichter tot elkaar komen. Om deze reden werd op 18 mei dan ook een spotterdag gehouden en op 19 en 20 mei een kleine vliegshow. Dit jaar was het een hele verrassende uitslag, want het 313 Squadron uit Nederland nam de Silver Tiger mee naar huis. Het is de eerste keer in de historie van de Tiger Meet dat deze award mee naar Nederland gaat.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Doelstellingen van de COMAO Missies

De NATO Tiger Meet 2018, deel 2; Poznań-Krzesiny, 18 mei 2018

De NATO Tiger Meet is een van de grootste militaire oefeningen die jaarlijks plaatsvind in Europa. Jaarlijks sturen de Tiger units hun vliegtuigen naar de Tiger Meet om daar intensief samen te oefenen. Tijdens de Tiger Meet worden verschillende CAMAO oorlogsscenario’s gevlogen die de hedendaagse realiteit nabootsen. Ook dit jaar in Polen werd dit jaar de Tiger Meet gehouden met als doel om de Europese samenwerking te bevorderen. De eenheden die deelnamen aan de Tiger Meet 2018 kwamen uit alle windstreken van Europa.

Ga Naar Rapportage


Ga Naar Rapportage

Hosten van de NATO Tiger Meet

De NATO Tiger Meet 2018, deel 1; Poznań-Krzesiny, 18 mei 2018

Al jarenlang is de NATO Tiger Meet een van de grootste internationale militaire oefeningen in Europa. Dit jaar vond de editie van de NATO Tiger Meet plaats in Polen op de 31e tactische luchtmachtbasis Poznań-Krzesiny in het midden van het land. De NATO Tiger Meet 2018 (NTM2018) vond plaats tussen 14 mei en 25 mei. Tijdens deze mediadag, kregen vooraanstaande bezoekers en de internationale media de gelegenheid om de operaties die door de Tiger squadrons op de Poolse vliegbasis werden uitgevoerd van dichtbij te ervaren.

Ga Naar Rapportage
Contact Facebook Youtube Airfighters Google+ Google Maps Over Runway 28 Blurb
© Copyright 2000-2018 AAM van Noye, Alle Rechten Voorbehouden